Tarihçe

Tarihçe

     Okulumuzun Tarihçesi

11.04.2013 1219

1980 yılında Topakkaya Belediyesi tarafından kasabada işyeri olarak yapılan iki binanın Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis edilmesiyle 1991 yılında Topakkaya Çok Programlı Lisesi olarak eğitim-öğretime başlayan okulumuz,1994 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürlüğü tarafından Topakkaya Lisesi olarak genel liseye dönüştürülmüştür. Okulumuz merkeze bağlı Topakkaya Kasabasında eğitim-öğretime devam etmektedir.  2005 yılında okul müdürlüğü tarafından gerekli girişimler yapılarak okul binaları Topakkaya Belediyesi tarafından Milli Eğitim Bakanlığına devredilmiştir. 2013 yılında bahçe içerisinde bulunan atıl binanın Belediye ve hayırseverlerin yardımıyla onarılması ile 4 derslik daha kazandırılmıştır. Mevcut binaların her yönüyle ihtiyaca cevap vermemesi nedeniyle yeni bir bina yapılması 2013 yatırım programına alınmıştır ve kısa sürede bitirilerek 8 derslikli modern bir binaya kavuşulmuştur.

Okulumuz 2013-2014 öğretim yılında Çok Programlı Lise'ye 2014-2015 öğretim yılında ise Çok Programlı Anadolu Lisesi'ne dönüştürülmüştür. 2016-2017 öğretim yılında ise Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' ne dönüştürülmüştür. Lisemizde şu an 8 derslik, 2 laboratuar,1 hasta yaşlı bakım atölyesi, 1 çok amaçlı salon,1 kütüphane, okul-aile birliği odası, rehberlik odası, öğrenci soyunma odaları, arşiv-depo odası, mescit, müdür odası, müdür yardımcısı odası, öğretmenler odası, memur odası bulunmaktadır. Bahçemiz 6864 metrekare büyüklüğündedir ve düzenleme çalışmaları devam etmektedir.

Okulumuz bünyesinde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi programında eğitim sürdürülmektedir. Anadolu Meslek programında Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Alanı mevcuttur. Şu anda bir müdür, bir müdür yardımcısı, 8 kadrolu öğretmen, 1 V.H.K.İ memuru, 1 hizmetli ve 63 öğrenci ile öğretime devam etmekteyiz. TYP kapsamında 1 temizlik personelimiz tarafından temizlik hizmetlerimiz görülmektedir.

                    Okulumuz merkeze bağlı Topakkaya Kasabasında Eğitim-Öğretime devam etmektedir.